proef nu
close

Proef nu

Vul hier jouw bedrijfsgegevens in en krijg gratis een Crazy Good proefpakket

Waarvoor staat de Climate Positive Movement?

Bijdragen aan een beter klimaat. Het samen tegengaan van klimaatverandering en er zo samen voor zorgen dat toekomstige generaties ook kunnen genieten van onze mooie planeet. De climate positive movement heeft als doel meer CO2 op te slaan met de productketen, dan dat deze keten uitstoot.

Is Carbon Farming bewezen effectief?

Er zijn veel wetenschappelijke studies die aantonen dat Carbon Farming effectief is. De mate van effect varieert, afhankelijk van de manier waarop en in welke omgeving de studie is uitgevoerd. Er zijn studies die tot acht keer meer CO2 opslag tonen. Ook de Verenigde Naties ziet Carbon Farming als een belangrijke methode om klimaatverandering tegen te gaan. Uiteindelijk is het principe simpel; CO2 wordt opgeslagen door bomen en planten. Carbon Farming is erop gericht dat dit meer en beter kan gebeuren.

Hoe meten jullie het effect van de CO2 slurpende Wonder Farms?

Met grondmetingen en satellietfoto’s wordt de opgeslagen CO2 gemeten. De exacte resultaten zijn natuurlijk niet meteen zichtbaar; het natuurlijke systeem moet worden gecreëerd en groeien. Over een aantal jaar kunnen de precieze effecten worden gemeten. We houden je hiervan op de hoogte.

Aan welke duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties dragen jullie bij?

De We Wonder Company draagt bij aan drie duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. (1) Geen Armoede, door de boeren een eerlijke prijs te betalen. (12) Verantwoorde consumptie en productie, door duurzame Carbon Farms te creëren en CO2-uitstoot in onze keten te verminderen en uiteindelijk te elimineren. (13) Klimaat actie, door het creëren van CO2-positieve productketens.

Hoe weten jullie hoeveel CO2-uitstoot je veroorzaakt?

De We Wonder Company werkt samen met specialisten, bijvoorbeeld van de Wageningen Universiteit en Onderszoek, die zogenaamde Life Cycle Assessments kunnen maken. Er worden rekenmethodes en modellen gebruikt om de CO2-uitstoot van de volledige productketen en verpakkingen uit te rekenen.

Waarom branden jullie de koffie niet in het land van oorsprong?

De kwaliteit van koffie gaat hard achteruit na het branden. Een verpakking kan dit iets voorkomen, maar zeker niet helemaal. Wij zijn van mening dat er zoveel moeite is gedaan om dit mooie product in uw kopje te krijgen, dat we daar ook alles uit moeten halen. De beste kwaliteit. Daarom werken wij volgens het Roast & Deliver-programma; wij branden op bestelling en bezorgen de vers gebrande koffie kort daarna.

Kunnen jullie de CO2-uitstoot nog verder verminderen?

We kunnen nog veel verbeteren en zullen dit constant blijven doen. Er komen dan ook nog genoeg mooie CO2-besparingen aan!

Hoe zie ik de impact die ik maak?

Met Wonder Beans en Wonder Leaves maak jij direct en tastbaar impact. Met ieder kopje koffie of thee. Ten eerste bespaar je CO2-uitstoot door te kiezen voor onze producten, die gemiddeld minder CO2-uitstoot hebben. Daarnaast draag je bij aan de transformatie van plantages naar CO2-slurpende Wonder Farms. Maak een account aan, bestel je producten en zie direct jouw impact. Jij kiest trouwens zelf aan welk project je wil bijdragen. Het is namelijk jóuw impact.

Hebben jullie ook koffie en thee voor bedrijven?

Ja, we kunnen de volledige warme drankenvoorziening organiseren voor jouw bedrijf of horecagelegenheid, inclusief koffiezetsystemen en technische service door heel Nederland. Daarnaast kun je kiezen uit duizenden andere artikelen, zoals schoonmaakmiddelen, etenswaar en kantoorbenodigdheden. Waarom? Met één leverancier voor alle producten bespaar je veel CO2, aangezien er dan ook maar één vrachtwagen hoeft te rijden.

Bezorgen jullie koffie en thee voor bedrijven?

Ja, gratis zelfs. Door heen Nederland. Daarnaast kun je kiezen uit duizenden andere artikelen, zoals schoonmaakmiddelen, etenswaar en kantoorbenodigdheden. Waarom? Met één leverancier voor alle producten bespaar je veel CO2, aangezien er dan ook maar één vrachtwagen hoeft te rijden.

Leveren jullie ook koffiezetsystemen voor bedrijven?

Ja, we kunnen de volledige warme drankenvoorziening organiseren voor jouw bedrijf of horecagelegenheid, inclusief koffiezetsystemen en technische service door heel Nederland. Kies voor nieuwe energiezuinige zetsystemen. Of voor zetsystemen met het Wonder certificaat, gebruikte modellen gereviseerd door onze technisch specialisten: ‘zo goed als nieuw, minder CO2-uitstoot’.

Leveren jullie ook technische service op koffiezetsystemen voor bedrijven?

Ja, we kunnen de volledige warme drankenvoorziening organiseren voor jouw bedrijf of horecagelegenheid, inclusief koffiezetsystemen en technische service door heel Nederland. 24/7.

Bezorgen jullie ook op de eilanden?

Ja, wij bezorgen in heel Nederland. Wel zorgen we graag samen met u voor een efficiënte planning.

Leveren jullie ook buiten Nederland?

Producten voor consumenten kunnen worden verstuurd naar België en Duitsland. Voor bedrijven kunnen wij bezorgen in sommige gebieden in België en Duitsland. Graag overleggen we de wensen.

Hebben jullie ook koffie en thee voor thuis?

Ja. Ook deze vind je spoedig terug op onze website.

Leveren jullie ook koffiezetsystemen voor thuis?

Nee, je kunt jouw koffiezetsysteem makkelijker aanschaffen via een speciaalzaak bij jou in de buurt.

Wat is het verschil tussen B-corp en B-corp pending?

Een jonge organisatie kan het eerste jaar de B-corp pending-status bereiken. Het volledige assessment is doorlopen, maar er is nog geen volledig jaar omzet gedraaid. Na dit eerste jaar kun je overstappen op het B-corp certificaat.

Kan ik wederverkoper worden van jullie koffie en thee?

Graag vragen we je om hierover contact met ons op te nemen.

Waarvan is jullie theeverpakking gemaakt?

Onze theeverpakking is gemaakt van een uniek papiersoort, dat bestaat uit 100% afval van plantages. Er is dus geen enkele boom voor gekapt. Afval van plantages wordt in veel landen verbrand. Wat ons betreft kun je er beter een verpakking van maken, wel zo circulair. De milieu-impact van dit papier is 47% lager dat van FSC-papier gemaakt van houtvezels.

Waarvan is jullie koffieblik gemaakt?

Ons koffieblik is grotendeels gemaakt van gerecycled staal en de deksel van mono-plastic. De afsluitring bestaat uit siliconen. Staal is oneindig te recycleren en recyclebaarheid staat bij ons centraal. Deze verpakking is het resultaat van een uitgebreide studie die is uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, waarbij deze verpakkingsvorm met afstand het meest duurzaam bleek te zijn.

Is jullie suiker ook goed voor de planeet?

Alle producten van de We Wonder Company zijn duurzaam, ook de suiker.

Is jullie melk ook goed voor de planeet?

Wij verkopen geen melk. Je kunt kiezen voor andere merken. Wel raden wij aan om plantaardige producten te kiezen.

Is jullie cacao ook goed voor de planeet?

(GEEN TEKST)

Hoeveel krijgen de boeren betaald?

Hoeveel de boer betaald krijgt, verschilt per gebied en persituatie. In het ene gebied is een dollar, waarmee vaak wordt betaald, veel meer waard dan in het andere gebied. Wij betalen de boeren gemiddeld meer dan zij normaal zouden krijgen. Daarnaast investeren wij in het ombouwen van de plantages naar CO2-slurpende Wonder Farms. Op termijn kan de boer hierdoor meer geld verdienen, omdat de kwaliteit van producten beter wordt en er inkomsten komen vanuit meerdere gewassen dan alleen koffie of thee. Wij werken samen met de boeren voor langere tijd, zodat zij op ons kunnen rekenen en wij op hen.

Hoe bepaal je dat de boeren genoeg betaald krijgen?

(GEEN TEKST)

Hoeveel CO2 stoten jullie minder uit dan andere merken?

(GEEN TEKST)

Kan ik bij jullie werken?

De We Wonder Company heeft grote ambities, waarvoor we de meest intrinsiek gemotiveerde en beste mensen nodig hebben. Onze vacatures zijn te vinden op deze website, onder vacatures.