proef nu
close

Proef nu

Vul hier jouw bedrijfsgegevens in en krijg gratis een Crazy Good proefpakket

Crazy good for the planet

Natuurlijk doen wij er alles aan om de CO2 uitstoot van onze producten te voorkomen. Dit alleen is niet genoeg. Wij geloven erin dat producten positief moeten bijdragen aan onze planeet KLIMAATPOSITIEF MOETEN ZIJN! Door simpelweg te genieten van de lekkerste koffie en thee draag jij bij aan het ombouwen van alle 15 MILJOEN HECTARE koffie- en theeplantages naar CO2 SLURPENDE WONDER FARMS. Die dankzij nieuwe landbouwmethode veel meer CO2 opnemen uit de lucht en dit weer netjes opslaan. CO2 die anders onze planeet verder zou opwarmenBekijk onze CO2 slurpende Wonder Farms

Klimaatverandering is echt!

Klimaatverandering is echt en de waarheid is hard. De mens is de veroorzaker. Diep in de grond zitten fossiele brandstoffen, als aardolie, aardgas en steenkool. Bij verbanding hiervan komt energie vrij, maar ook veel schadelijke stoffen zoals CO2 en andere broeikasgassen. Deze stoffen houden warmte vast en wetenschappers zijn het eens: dit veroorzaakt de ‘opwarming van onze planeet’. Stijgende luchttemperatuur, verandering in oceaanstromen, smeltend poolijs. Alles staat met elkaar in verbinding. De gevolgen zijn voor iedereen zichtbaar. Steeds vaker hebben we te maken met lange hete en droge periodes, zware stormen, stortregens en overstromingen. Klimaatverandering heeft een enorme invloed op de leefbaarheid van onze planeet. Daarom heeft de Verendigde Naties een onderzoeksinstituut opgericht (IPCC) om klimaatverandering te onderzoeken en met oplossingen te komen. Conclusies zijn helder; we moeten nú iets doen, anders zijn de gevolgen onomkeerbaar. Maar ook is er hoop; het is écht mogelijk om het tij nog te keren!

De oplossing voor klimaatverandering

Meer CO2 opnemen dan uitstoten! Dé oplossing om het tij te keren en de opwarming van onze planeet te stoppen. Minder CO2 uitstoot is het begin. Maar om klimaatverandering te stoppen, moeten we een stap verder gaan. Door CO2 uit de lucht halen en dit weer netjes opslaan waar het ooit zat. In biomassa en de bodem. Ruimen we meer CO2 op dan dat we uitstoten, dan zijn we klimaatpositief bezig en kan onze planeet zich weer herstellen.
Ingewikkeld? Helemaal niet! Met de nieuwe landbouwmethode Carbon Farming kan tot 8 keer meer CO2 worden opgeslagen. Zo kunnen we meer CO2 opslaan, dan dat er wereldwijd wordt uitgestoten. Carbon Farming is volgens wetenschappers dan ook dé manier om klimaatverandering tegen te gaan, de kwaliteit van ons voedsel en de leefomstandigheden van de boeren te verbeteren.

Klimaat positief met CO2 slurpende Wonder Farms!

Voor de productie van 1kg koffie wordt zo’n 3,5 tot 12kg CO2 uitgestoten. De uitstoot bij 1kg thee ligt iets lager, tussen de 5,5 en 10kg CO2. Afhankelijk van landbouwmethode, vervoer, verpakking en bereiding. Het vervoer van de koffie en thee per vliegtuig veroorzaakt bijvoorbeeld 100x meer CO2 uitstoot dan per schip. CO2 uitstoot voorkomen is essentieel. Een écht duurzame aanpak levert tot 77% BESPARING OP!

Met Wonder Beans® en Wonder Leaves® gaan we verder; ons doel is alle 15 MILJOEN HECTARE KOFFIE- EN THEEPLANTAGES OM TE BOUWEN TOT CO2 SLURPENDE WONDER FARMS. Plantages waarop de nieuwe landbouwmethode Carbon Farming wordt toegepast en daardoor veel meer CO2 opnemen, opgeslagen in biomassa en de bodem. Resultaten van wetenschappelijke studies zijn helder. De potentie voor CO2 opslag is enorm! Nu al slaan deze plantages tussen 4kg en 18kg CO2 meer op per kg koffie! Ofwel; hiermee wordt koffie en thee klimaat positief!

Door te genieten van Wonder Beans® koffie en Wonder Leaves® thee draag jij direct bij aan het ombouwen van 15 miljoen hectare koffie- en theeplantages. Samen met wetenschappers en lokale specialisten bouwen wij plantages om naar CO2 slurpende Wonder Farms. Jij kiest zelf aan welk project je wilt bijdragen. Met één duidelijk doel; een positieve klimaatverandering!
Bekijk onze CO2 slurpende Wonder Farms

CO2 uitstoten en opslaan … hoe dan?

CO2, de afkorting van Koolstofdioxide. CO2 bestaat uit 1 koolstof atoom (C) en 2 zuurstof atomen(O2).
In de natuur komt CO2-gas constant vrij. Door vulkaanuitbarstingen en bosbranden, maar ook door mensen en dieren. In groenten en vlees zit koolstof opgeslagen. Ons lichaam verbrandt dit voedsel, waarna de koolstof wordt uitgeademd als CO2.

CO2 heeft de eigenschap warmte vast te houden. Hierdoor is de temperatuur van de planeet gemiddeld 15˚C. CO2 wordt daarom een ‘broeikasgas’ genoemd. Zonder CO2 zou de planeet afkoelen naar -18 ˚C. Te veel CO2 veroorzaakt opwarming van dat de planeet.
In principe zorgt de planeet zelf voor de balans. Bomen en planten halen ‘natuurlijk vrijgekomen CO2’ uit de lucht en zetten CO2 om in koolstof (C) en zuurstof (O2). De zuurstof wordt afgegeven aan de lucht,koolstof wordt gebruikt om van te groeien. Via de wortels wordt de koolstof opgeslagen in de bodem, zodat dieren in de bodem hiervan kunnen groeien. Ook oceanen nemen CO2 op uit de lucht. Op grote dieptes zetten plankton en zeewieren dit om in koolstof en zuurstof. Dit proces duurt alleen veel langer, tot wel honderden jaren. Dit proces noemt men de ‘koolstofkringloop’; voldoende uitstoot om de planeet warm te houden, voldoende opname om opwarming te voorkomen.

Helaas is de koolstofkringloop uit balans. Door verbranding van fossiele brandstoffen waarin heel veel koolstof zit opgeslagen, zoals olie, steenkool en gas, wordt te veel CO2 uitgestoten. Daarnaast is 46% van alle bossen gekapt. Bossen die anders CO2 hadden opgenomen uit de lucht. Tijd voor actie! Minder CO2 uitsoot, meer CO2 opname!

Meer over Carbon Farming

Bomen en planten nemen CO2 op uit de lucht. Helaas is 46% van alle bossen gekapt. Maar er is hoop. We hebben heel veel landbouwgrond op de planeet, dat met een nieuwe landbouwmethode tot 8x meer CO2 kan opnemen. Dit heet Carbon Farming!

Landbouwgrond wordt vaak uitputtend bewerkt; ingericht met slechts één soort beplanting. Iedere keer ploegt men de grond om en worden kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Hierdoor slaan de planten nog nauwelijks CO2 op. Dit kan anders!

De natuurlijke balans wordt herstelt op Carbon Farms. De plantage wordt weer natuur, zoals een bos. Bomen worden geplant en in plaats van één soort gewas, worden er verschillende gewassen naast elkaar geplant. Gewassen die elkaar versterken en allemaal CO2 opslaan. De bodem bedekken met planten en niet omploegen. Zo kan CO2 opgeslagen blijven. Letterlijk ‘een gezonde voedingsbodem’ voor alle bomen, planten en dieren. Geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Diversiteit en beschutting op de plantages trekt dieren aan. Roofdieren, die ongedierteplagen voorkomen. Vogels, die voorkomen dat insecten de plantage overnemen. Dieren die met hun uitwerpselen de bodem op een natuurlijke manier bemesten.

Carbon Farming is ook voor de boeren postitief. Er ontstaan sterkere gewassen, beter beschermd tegen extreem weer. De boer verbouwt meerdere gewassen en kan daardoor het hele jaar door oogsten, dus meer inkomsten. Producten die meer opleveren, vanwege betere kwaliteit .
Carbon Farming is dus écht goed voor iedereen! Wetenschap toont aan dat hiermee tot 8X meer CO2 kan worden opgenomen uit de lucht, lekker klimaatpositief!

Wonder Beans en Wonder Leaves; CO2 uitstoot voorkomen beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. CO2 die niet vrijkomt, hoeft ook niet te worden opgeruimd. Samen met wetenschappers en specialisten hebben we iedere stap in onze productketens onder de loep genomen. Met als doel CO2 uitstoot te voorkomen.

Landbouw
Het verbouwen en verwerken van koffie en thee veroorzaakt de meeste CO2 uitstoot, gemiddeld 55%. Veroorzaakt door ontbossing, gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Door duurzaam te verbouwen en bewerken wordt tot 87% minder CO2 uitgestoten. Alle Wonder Beans® en Wonder Leaves® producten zijn daarom 100% biologisch.


Transport

De koffie en thee halen wij vervolgens direct vanuit het land van oorsprong per boot naar Nederland. Dit geeft 100x minder CO2 uitstoot dan per vliegtuig.


Branden

In Nederland branden wij de koffiebonen op een unieke en innovatieve koffiebrander, welke met de grootste precisie brandt, maar ook tot 80% minder energie verbruikt dan andere branders.


Verpakken

Al onze producten worden circulair verpakt. Ons unieke en herbruikbare koffieblik voor bedrijven is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Wagening en stoot maar liefst 44% minder CO2 uit dan andere verpakkingen. Wetenschappelijk bewezen de meest duurzame koffieverpakking in de markt! Ook Wonder Leaves theeverpakkingen zijn uniek, volledig gemaakt van landbouwafval van de plantages. Hier is geen boom voor gekapt en 45% minder CO2-uitstoot dan 100% gerecycled papier.

Totaal veroorzaakt Wonder Beans® koffie 40% minder CO2-uitstoot dan andere koffies. Wonder Leaves® thee geeft XX% minder CO2-uitstoot dan andere theeën. Jij kunt erop rekenen dat wij doorgaan met het verminderen van CO2-uitstoot. Totdat alle uitstoot is verdwenen. Resten CO2 uitstoot, veroorzaakt door bijvoorbeeld het transport, compenseren wij door te investeren in gecertificeerde CO2-slurpende projecten, zoals het aanplanten van bossen. Zo kan jij echt genieten van de lekkerste koffie en thee, zonder vervelende nasmaak!

Join the climate positive movement!

De belangrijkste reden voor duurzaam gedrag is … andere duurzaam zien leven.

Draag het uit