close

Proef nu

Vul hier jouw gegevens in en vraag een crazy good proefpakket aan!

Onderstaand de meestgestelde vragen over alles rondom We Wonder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Over de klimaat positieve beweging

Waarvoor staat de klimaat positieve beweging?

Bijdragen aan een beter klimaat. Het samen tegengaan van klimaatverandering, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van onze mooie planeet. De klimaat positieve beweging heeft als doel om meer CO2 op te slaan met de productketen, dan dat deze keten uitstoot. Ofwel: klimaatpositief!

Is Carbon Farming bewezen effectief?

Er zijn veel wetenschappelijke studies die aantonen dat Carbon Farming effectief is. De mate van effect varieert, afhankelijk van de manier waarop en in welke omgeving de studie is uitgevoerd. Er zijn studies die tot acht keer meer CO2-opslag tonen. Ook de Verenigde Naties ziet Carbon Farming als een belangrijke methode om klimaatverandering tegen te gaan. Uiteindelijk is het principe simpel; CO2 wordt opgeslagen door bomen en planten. Carbon Farming is erop om de planten en bomen op plantages meer CO2 te laten opnemen.

Hoe meten jullie het effect van de CO2 slurpende Wonder Farms?

Met grondmetingen en satellietfoto’s wordt o.a. de opgeslagen CO2 gemeten. De exacte resultaten zijn natuurlijk niet meteen zichtbaar; het natuurlijke systeem moet worden gecreëerd en groeien. Pas na een aantal jaar kunnen de resultaten worden gemeten. We houden je hiervan op de hoogte op onze lopende projecten pagina.

Aan welke duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties dragen jullie bij?

De We Wonder Company draagt voornamelijk bij aan drie duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. (1) Geen Armoede, door de boeren een eerlijke prijs te betalen. (12) Verantwoorde consumptie en productie, door maximaal CO2-uitstoot in onze keten te elimineren en plantages om te bouwen tot super duurzame 100% biologische Carbon Farms. (13) Klimaat actie, door het creëren van CO2-positieve productketens

Hoe weten jullie hoeveel CO2-uitstoot je veroorzaakt?

De We Wonder Company werkt samen met specialisten, bijvoorbeeld met de Wageningen Universiteit, die zogenaamde Life Cycle Assessments opmaken. Er worden rekenmethodes en modellen gebruikt om de CO2-uitstoot van de volledige productketen en verpakkingen in kaart te brengen.

Kunnen jullie de CO2-uitstoot nog verder verminderen?

We kunnen nog veel verbeteren en zullen dit constant blijven doen. Er komen dan ook nog genoeg mooie CO2-besparingen aan!

Hoeveel CO2 stoten jullie minder uit dan andere merken?

We Wonder Company probeert door de gehele productieketen minder C02 uit te stoten en dat lukt ons goed. De uitstoot van bijvoorbeeld Wonder Beans koffie in hebruikbare blikken is maarliefst 47% lager dan andere koffies! Lees hier meer over onze impact op de planeet

Wat zijn Wonders?

Bij het bestellen van Wonder Beans en Wonder Leaves ontvang jij Wonders, ons betaalmiddel voor de klimaatpositieve projecten. Deze kun je direct na je aankoop inzetten of via je persoonlijke impact dashboard. Wij leggen je hier uit hoe! 

Stap 1: Ga je naar je persoonlijke impact dashboard
Stap 2: Klik op nog te investeren Wonders
Stap 3: Kies een van de projecten 
Stap 4: Wij houden jou op de hoogte van de projecten

Lees hier meer over wonders

Waarom is het aantal Wonders bij mijn aankoop anders dan voorheen?

Heb je Wonder Beans-producten gekocht en is het aantal Wonders dat je hebt ontvangen minder dan voorheen? Dat klopt. Op 12 december 2023 hebben we een update van de Wonders uitgevoerd. De waarde van één Wonder is nu veranderd naar 6 cent per Wonder, in plaats van 2 cent. We hebben deze aanpassing gedaan omdat we hebben opgemerkt dat klanten bij de aankoop van producten vaak veel Wonders ontvingen, vooral bij grote bestellingen. Hierdoor hadden klanten soms honderden Wonders, wat voor hen verwarrend kon zijn.

Met deze wijziging wordt het aantal Wonders dat je ontvangt bij je aankoop duidelijker. We hebben de investering per product verder niet aangepast, dus je investeert nog steeds hetzelfde bedrag in de plantages als voorheen!

Hoe zie ik de impact die ik maak?

Met Wonder Beans en Wonder Leaves maak jij direct en tastbaar impact. Met ieder kopje koffie of thee. Ten eerste bespaar je CO2-uitstoot door te kiezen voor onze producten, die gemiddeld minder CO2-uitstoot hebben. Daarnaast draag je bij aan de transformatie van plantages naar CO2-slurpende Wonder Farms. Maak een account aan, bestel je producten en zie direct jouw impact op jouw impact dashboard. Jij kiest trouwens zelf aan welk project je wil bijdragen. Het is namelijk jóuw impact.

Zijn jullie echt klimaat positief?

Jazeker, door te genieten van Wonder Beans koffie en Wonder Leaves thee neem jij meer C02 op dan hiermee wordt uitgestoten. De combinatie van maximaal CO2-uitstoot voorkomen en onze klimaatpositieve projecten zorgt ervoor dat er meer CO2 wordt opgenomen dan wordt uitgestoten. De klimaatpositieve projecten zijn zowel plantages die worden omgebouwd tot CO2 slurpende Wonder Farms als herbebossingsprojecten.

Hoeveel CO2 nemen de Wonder Farms nu op?

Met ieder kopje koffie en thee investeer jij in het ombouwen van plantages tot CO2 slurpende Wonder Farms. Ofwel; plantages die net als bomen en planten in de natuur weer veel CO2 opnemen uit de lucht en opslaan in de grond. Op dit moment worden er meerdere plantages omgebouwd. We voeren dit uit samen met specialisten; wetenschappers en agronomen. De eerste resultaten zijn pas na 3 tot 5 jaar écht goed te meten. Omdat we zeker willen weten dat we klimaatpositief zijn, investeren we ook in gecertificeerde herbebossingsprojecten. Zo weten we zeker dat we meer CO2 opnemen dan uitstoten. Beetje dubbelop misschien, maar beter teveel CO2 opruimen dan te weinig!

Hoeveel doneert de We Wonder Company aan het transformeren naar duurzame plantages?

Naast een écht eerlijke prijs helpen wij meerdere boeren de plantages om te bouwen naar klimaat positieve Wonder Farms. Niet met een lening, of micro krediet, maar wij betalen dit gewoon voor de boer als een dontatie. Zo helpen wij de boeren écht in een betere positie.

Per Kg koffie investeren we 0,50 cent in klimaat positieve projecten en 0,12 per theeverpakking. Wij commiteren ons aan een minimale donatie van 3% van onze jaaromzet.

Over onze boeren

Hoeveel krijgen de boeren betaald?

Hoeveel de boer betaald krijgt verschilt per gebied en per situatie. In het ene gebied is een dollar, waarmee vaak wordt betaald, veel meer waard dan in het andere gebied. Wij betalen de koffieboeren gemiddeld meer dan zij normaal zouden krijgen, tot wel 40% boven de marktprijs. Voor thee werken wij met Fair Trade, omdat er heel veel specerijen worden gebruikt en wie niet al die boeren kennen. Zo weten we zeker dat ook zij eerlijk betaald krijgen. Daarnaast investeren wij in het ombouwen van de plantages naar CO2-slurpende Wonder Farms. Op termijn kan de boer hierdoor meer geld verdienen, omdat de kwaliteit van producten beter wordt en er inkomsten komen vanuit meerdere gewassen dan alleen koffie of thee. Wij werken samen met de boeren voor langere tijd, zodat zij op ons kunnen rekenen en wij op hen.

Wat is het verschil tussen Wonder Farms en projecten

We Wonder Company maakt een onderscheid tussen (1) Wonder Farms en (2) onze klimaatpositieve projecten. Wonder Farms zijn koffie- en theeplantages waarmee wij intensief samenwerken en zo’n 75% van onze producten leveren. Op sommige van deze plantages voeren wij ook klimaatpositieve projecten uit, om de plantage nog beter te maken. Sommige van de plantages zijn al zo goed als tot natuur gemaakt. Naast op de plantages waarmee wij samenwerken, voeren we ook klimaatpositieve projecten uit op andere plantages. Uiteindelijk willen wij alle 15 miljoen hectare koffie en theeplantages ter wereld ombouwen naar CO2 slurpende Wonder Farm! Lees hier meer over onze lopende projecten

Hoe werkt investeren in klimaatpositieve projecten?

Naast een écht eerlijke prijs helpen wij meerdere boeren de plantages om te bouwen naar klimaat positieve Wonder Farms. Niet met een lening, of micro krediet, maar wij betalen dit gewoon voor de boer. Zo helpen wij de boeren écht in een betere positie. Per Kg koffie investeren we 0,50 cent in klimaat positieve projecten en 0,12 per theeverpakking. Met jouw Wonders kies je zelf in welk project wordt geïnvesteerd. Maak een account aan, koop de lekkerste koffie en thee en draag hiermee direct bij aan de klimaat positieve beweging! Bekijk de C02 slurpende projecten

Is al jullie koffie direct trade?

Het merendeel van onze koffie komt direct van de boer, maar helaas niet alles. Onze decaf koffie is bijvoorbeeld niet direct trade, omdat dit simpelweg niet mogelijk is. De cafeïne uit de koffie kan alleen gedaan worden door grote bedrijven die dit met grote hoeveelheden tegelijk doen. Het is voor ons dus niet mogelijk dit direct van de boer te kopen.

Koffie & thee voor bedrijven

Hebben jullie ook koffie en thee voor bedrijven?

Ja, we kunnen de volledige warme drankenvoorziening organiseren voor jouw bedrijf of horecagelegenheid, inclusief koffiezetsystemen en technische service door heel Nederland. Daarnaast kun je kiezen uit duizenden andere artikelen, zoals schoonmaakmiddelen, etenswaar en kantoorbenodigdheden. Waarom? Met één leverancier voor alle producten bespaar je veel CO2, aangezien er dan ook maar één vrachtwagen hoeft te rijden. Lees hier meer over wat wij aanbieden voor bedrijven en organisaties

Bezorgen jullie koffie en thee voor bedrijven?

Ja, gratis zelfs. Door heen Nederland. Daarnaast kun je kiezen uit duizenden andere artikelen, zoals schoonmaakmiddelen, etenswaar en kantoorbenodigdheden. Waarom? Met één leverancier voor alle producten bespaar je veel CO2, aangezien er dan ook maar één vrachtwagen hoeft te rijden. Bekijk ons assortiment

Leveren jullie ook koffiezetsystemen voor bedrijven?

Ja, we kunnen de volledige warme drankenvoorziening organiseren voor jouw bedrijf of horecagelegenheid, inclusief koffiezetsystemen en technische service door heel Nederland. Kies voor nieuwe energiezuinige zetsystemen. Of voor zetsystemen met het Wonder certificaat, gebruikte modellen gereviseerd door onze technisch specialisten: ‘zo goed als nieuw, minder CO2-uitstoot’. Bekijk onze zetsystemen

Leveren jullie ook technische service op koffiezetsystemen voor bedrijven?

Ja, we kunnen de volledige warme drankenvoorziening organiseren voor jouw bedrijf of horecagelegenheid, inclusief koffiezetsystemen en technische service door heel Nederland. 365 dagen per jaar.

Bezorgen jullie ook op de eilanden?

Ja, wij bezorgen in heel Nederland. Wel zorgen we graag samen met u voor een efficiënte planning.

Leveren jullie ook buiten Nederland?

Producten voor consumenten kunnen worden verstuurd naar België en Duitsland. Voor bedrijven kunnen wij bezorgen in sommige gebieden in België en Duitsland. Graag overleggen we de wensen.

Hoe worden de blikken geleverd

De blikken worden geleverd in kratten van 6 stuks

Kan ik wederverkoper worden van jullie koffie en thee?

Graag vragen we je om hierover contact met ons op te nemen.

Koffie & thee voor thuis

Hebben jullie ook koffie en thee voor thuis?

Hoe leveren jullie koffie en thee voor thuis?

Onze koffie en thee wordt op twee manieren geleverd.

1. Als jij een abonnement hebt wordt dit altijd door de brievenbus geleverd. Jij hoeft dus niet thuis te blijven voor jou koffie en thee levering. Wel zo makkelijk!
2. Bestel je eenmalig? Dan komt de koffie en thee per pakketpost. Woon je toevallig in de buurt van ons Taste Lab in Amsterdam-Oost? Dan kan je je bestelling ook komen ophalen!

Kan ik ook eenmalig bestellen?

Dat kan! Wij hebben een shop waarbij je gewoon eenmalig voor thuis kunt bestelling. Bestel hier voor bij u thuis

Leveren jullie ook koffiezetsystemen voor thuis?

Nee helaas niet, je kunt jouw koffiezetsysteem makkelijker aanschaffen via een speciaalzaak bij jou in de buurt.

Kan ik wederverkoper worden van jullie koffie en thee?

Graag vragen we je om hierover contact met ons op te nemen.

Over onze producten

Hebben jullie ook koffiecups?

Bijna! Wij hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan onze koffiecups en ze zijn er binnenkort! Hou onze socials, website en nieuwsbrief dus in de gaten

Zijn jullie producten biologisch?

Jazeker! Alle producten van We Wonder Company zijn 100% biologisch en Skal gecertificeerd.

Waarom branden jullie de koffie niet in het land van oorsprong?

De kwaliteit van koffie gaat hard achteruit na het branden. Een verpakking kan dit iets voorkomen, maar zeker niet helemaal. Wij zijn van mening dat er zoveel moeite is gedaan om dit mooie product in jouw kopje te krijgen, dat we daar ook alles uit moeten halen. De beste kwaliteit! Als wij in het land van herkomst zouden branden, zou de koffie ingevlogen moeten worden. Dit veroorzaakt 100x meer C02 uitstoot dan het vervoeren per schip. Daarom werken wij volgens het Roast & Deliver-programma; wij branden op bestelling en bezorgen de vers gebrande koffie kort daarna.

Waarvan is jullie theeverpakking gemaakt?

Onze theeverpakking is gemaakt van een uniek papiersoort, dat bestaat uit 100% afval van plantages. Er is dus geen enkele boom voor gekapt. Afval van plantages wordt in veel landen verbrand. Wat ons betreft kun je er beter een verpakking van maken, wel zo circulair. De milieu-impact van dit papier is 47% lager dat van FSC-papier gemaakt van houtvezels.

Waarvan is jullie koffieblik gemaakt?

Ons koffieblik is grotendeels gemaakt van gerecycled staal en de deksel van mono-plastic. De afsluitring bestaat uit siliconen. Staal is oneindig te recycleren en recyclebaarheid staat bij ons centraal. Deze verpakking is het resultaat van een uitgebreide studie die is uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, waarbij deze verpakkingsvorm met afstand het meest duurzaam bleek te zijn.

Is jullie suiker ook goed voor de planeet?

Absoluut! Onze 100% biologische bietsuiker is goed voor de planeet.

Waar zijn de koffiecups van gemaakt?

Voor Wonder Beans koffie wordt gebruik gemaakt van 100% biologisch afbreekbare cups. De cups zelf zijn gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen; van planten. Volgens de officiële certificeringsorganisatie TUV Austria zijn de cups dan ook zowel industrieel- als thuis composteerbaar. Lees hier meer over onze cups

Hoe kan ik de koffiecups afdanken

We Wonder Company geeft vier mogelik manieren om de koffiecups af te danken. Lees op deze pagina meer over deze vier manieren

(1) Thuis op de composthoop
(2) In de GFT bak
(3) Bij het restafval
(4) Return & Compost program

Waarvan zijn jullie koffiezakken gemaakt?

Onze koffiezakken zijn gemaakt van papier met een speciale waterbasis coating. Volledig plasticvrij dus!

Blijft de koffie goed in jullie koffiezak?

Jazeker, de unieke waterbasis coating op de zak is een barriere voor lucht en licht. Daarmee zorgt het ervoor dat je koffie goed vers blijft! Zo snel je de koffiezak geopend is moet je de bonen in het blik bewaren.

Waarom maakt We Wonder Company geen gebruik van een plastic/aluminium koffiezak?

We Wonder Company heeft de bewuste keuze gemaakt om te werken met een onze super innovatieve papieren koffiezak. Deze koffiezakken hebben een speciale waterbasis coating, die de koffie beschermd tegen lucht en vocht. Koffie blijft hierin makkelijk acht tot twaalf weken super vers. Verse koffie is het lekkerste, dus wij sturen je steeds nieuwe verse koffie op met ons roast & deliver programma. Plastic- en aluminiumzakken zijn ervoor gemaakt koffie veel langer te bewaren. Tot jaren. Maar dat is helemaal niet nodig als je écht verse koffie wil drinken. Daarnaast zijn deze zakken erg vervuilend. Zeker zakken die gemaakt zijn van meerdere materiaal, deze kunnen namelijk niet worden gerecycled.

Kan ik ook een los blik bestellen?

Nog niet, maar binnenkort wel! Hou onze website dus in de gaten!

Overige vragen

Is We Wonder een B-corp?

Jazeker en daar zijn wij trots op. Een B corp ben je namelijk niet zomaar. Om het B corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf een score van minimaal 80 punten halen en een gemiddeld bedrijf zou ongeveer 51 punten behalen. We Wonder Company heeft een score van 137.7 punten gehaald!

Meer weten over onze B corp certificering? Kijk op B-Corp (wonderbeans.com)

Kan ik bij jullie werken?

De We Wonder Company heeft grote ambities, waarvoor we de meest intrinsiek gemotiveerde en beste mensen nodig hebben. Onze vacatures kun je hier vinden