close

Proef nu

Vul hier jouw gegevens in en vraag een crazy good proefpakket aan!

Wat is een B-Corp?

B-Corp is een certificering voor bedrijven die duurzaamheid écht centraal hebben in hun bedrijfsvoering. Om dit certificaat te krijgen, moet de organisatie voldoen aan een zeer streng en uitgebreid pakket van eisen. Daaruit moet blijken dat een bedrijf écht impact maakt en een juiste balans heeft tussen het maken van een positieve impact (purpose) en winst (profit).
Het bedrijf legt de verantwoordelijkheid voor positieve impact bij zichzelf en pakt die verantwoordelijkheid ook.

Wanneer ben je officieel ‘een B-Corp’?

Om het B-Corp-certificaat te voeren, moet worden voldaan aan een streng en uitgebreid pakket van eisen. Deze worden getoetst door middel van een assessment, uitgevoerd namens de B-Lab organisatie. Hieruit moet blijken dat de organisatie naast het maken van winst, ook werkelijk een tastbare positieve impact maakt op de maatschappij en de wereld. De organisatie moet transparant en ethisch verantwoord handelen. Bij het maken van alle beslissingen moet rekening worden gehouden met de impact daarvan op werknemers, leveranciers, klanten, de omgeving en de maatschappij. Het gaat dus veel verder dan bijvoorbeeld certificaten die alleen een goede herkomst van producten aantonen. De hele productketen wordt onder de loep genomen, met het bedrijf als verantwoordelijke. Eenmaal een B-Corp zal de organisatie zich moeten blijven inzetten om dit certificaat te behouden en wordt dan ook frequent gecontroleerd. Alle B-Corps bij elkaar vormen een groot netwerk van bedrijven, die elkaar helpen een positieve impact te maken en zo te werken aan een nog mooiere wereld.

Waarom is We Wonder Company een B-Corp? 

Omdat dit volgens ons de enige manier is. Wij willen met elkaar blijven genieten van onze mooie planeet, maar dan moet er daadwerkelijk iets veranderen. Wij hebben de mogelijkheid om het anders te doen en zijn daarom de klimaat positieve beweging gestart. Het tegengaan van klimaatverandering door simpelweg te laten genieten van de lekkerste koffie en thee. Zonder concessies. Alleen als we met heel veel mensen samenwerken, kunnen we het verschil maken… en wie houdt er niet van de lekkerste koffie en thee? We Wonder Company is gecertificeerd B-Corp pending, het certificaat voor start-ups. Blijf ons volgen, hier komt snel verandering in!