Hallo, hoe kunnen we je helpen?
close

Proef nu

Vul hier jouw gegevens in en vraag een crazy good proefpakket aan!

Wat is een B-Corp?

B-Corp is een certificering voor bedrijven die duurzaamheid écht centraal hebben in hun bedrijfsvoering. Om dit certificaat te krijgen, moet de organisatie voldoen aan een zeer streng en uitgebreid pakket van eisen. Daaruit moet blijken dat een bedrijf écht impact maakt en een juiste balans heeft tussen het maken van een positieve impact (purpose) en winst (profit). Het bedrijf legt de verantwoordelijkheid voor positieve impact bij zichzelf en pakt die verantwoordelijkheid ook.

Onze B corp score

Een B corp ben je niet zomaar! Om het B corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf een score van minimaal 80 punten halen en een gemiddeld bedrijf zou ongeveer 51 punten behalen. We Wonder Company heeft een score van 137.7 punten gehaald en daar zijn wij trots op!

Waarop worden B corps beoordeeld

Om een B Corp-certificering te verkrijgen, moet een bedrijf voldoen aan strenge eisen die worden beoordeeld door B Lab. Deze certificering richt zich niet alleen op winst, maar benadrukt de tastbare positieve impact op de samenleving en de wereld. Essentieel zijn transparantie, ethisch handelen en het meewegen van impact op alle belanghebbenden, inclusief de gehele productketen. Een B Corp moet voortdurende inspanningen leveren en wordt regelmatig gecontroleerd. B Corps vormen een netwerk dat gezamenlijk streeft naar een positieve impact en een betere wereld. Bedrijven worden beoordeeld op vijf categorieën: governance, medewerkers, gemeenschap, milieu en klanten. De scores van deze vijf onderdelen worden samengevoegd tot de uiteindelijke B Corp-score.

Waarom is We Wonder Company een B-Corp? 

Omdat dit volgens ons de enige manier is. Wij willen met elkaar blijven genieten van onze mooie planeet, maar dan moet er daadwerkelijk iets veranderen. Wij hebben de mogelijkheid om het anders te doen en zijn daarom de klimaat positieve beweging gestart. Het tegengaan van klimaatverandering door simpelweg te laten genieten van de lekkerste koffie en thee. Zonder concessies. Alleen als we met heel veel mensen samenwerken, kunnen we het verschil maken… en wie houdt er niet van de lekkerste koffie en thee?

Ik wil dit thuis Ik wil dit op kantoor